Prinsessenfeestje

De Prinsessen van Paleizenland
Dit thema is uitermate geschikt voor meisjes van een jaar of 5, 6.
Op deze leeftijd zijn de meeste meisjes dol op strikken, linten, roze en glitters.
Zorg ervoor dat de ruimte waarin het feestje gehouden wordt aangekleed is met prinsessen- feestartikelen

Welkom:
Geef de uitnodigingen van Disney Princess aan de meisjes die uitgenodigt zijn. 
Vraag op de uitnodiging of de meisjes zich willen verkleden als prinsesje, of doe het samen met ze tijdens het feestje! Als extraatje is het leuk als de kinderen roze en glitter make- up geschminkt krijgen. U kunt dit zelf doen, maar nog leuker is het als de kinderen dit bij elkaar mogen doen! Een kroontje is niet nodig want daarmee kan de jarige de prinses binnenhalen wanneer deze het feest betreed. Het kroontje kan nog mooier gemaakt worden met Bling Bling plaksteentjes of diamantstickers, daarna heet u het prinsesje welkom in Paleizenland.
U verteld dat er iets verschrikkelijks aan de hand is, dat de koning erg ziek geworden is. De ziekte is zo besmettelijk dat alle mensen uit het paleis ook ziek zijn. Iedereen ligt in bed en alles loopt in het honderd! Willen de prinsesjes helpen zodat alles in het kasteel weer goed kan verlopen? Natuurlijk willen ze dat. Elk spelletje dat nu gespeeld wordt, leid u in met een verhaaltje over hofschilder die ziek is en de hofkleermaker etc.

Kado- spel:
Laat de prinsesjes alle kadootjes voor de jarige afgeven aan een begeleider, deze gaat de kadootjes verstoppen.
De hofwinkelier is ziek en nu zijn alle kadootjes van de prinses kwijtgeraakt. Alle prinsessen moet mee zoeken! Alle kinderen mogen een voor een een kadootje zoeken, de rest van de kinderen leiden het kind naar het kado door 'warm' of 'koud' te zeggen. Wanneer elk prinsesje een kado heeft, mag de jarige aangeven welk kind het kado aan moet bieden aan de jarige. Er wordt meteen gezegd van wie het kado afkomstig is.

Tijd om te smikkelen:
De hofkok van het paleis is ook besmet met het virus. Dat betekent dat de prinsesjes alle heerlijkheden zelf moeten klaarmaken. Neem kant en klare cakejes of bak ze samen met de meiden. Laat de prinsessen deze zelf versieren met roze glazuur, zilveren snoepballetjes etc. Dit alles te verkrijgen in de supermarkt! Daarna heerlijk zelf opeten op hun eigen prinsessentroontjes. Serveer hierbij natuurlijk roze limonade met daarin een prinsessenrietje.

Beweegspel:
Tijd voor wat actie!
Er volgen nu een aantal spelletjes die wat afwisseling geven in het programma.

Stoelendans voor prinsessen;
Zet K3 muziek aan met het nummer Prinses, deze staat op het album 'Kusjes'.
En plaats alle troontjes in het midden in een kring of gebruik hoepels.
Wanneer de muziek stopt moeten alle prinsesjes op hun troon zitten of in een hoepel staan. Heb je geen troon, dan ben je af. Diegene die het laatst overblijft, wint een echt koninklijke onderscheiding!
Zie onderstaande tips voor originele prinsessenartikelen.

Kus de kikker:
Print een afbeelding van een kikker en plak deze op de deur.
Alle prinsesjes krijgen rode of roze lippenstift op en worden een voor een geblindoekt. Elk prinsesje probeert de kikker zo dicht mogelijk op de mond te zoenen, alleen zo wordt de betovering verbroken en wordt de kikker een prins. Het prinsesje dat uiteindelijk zo dicht mogelijk op zijn mond gezoent heef, wint een prijsje.

Snelle prinsesjes:
Laat alle prinsesjes in een kring staan en gebruik een koninklijke bal, wellicht een roze of gouden bal.
U verteld dat prinsesjes wel heel mooi kunnen zijn, maar dat ze ook snel moeten zijn, zeker nu ze alles zelf moeten doen in het paleis! Nu wordt er natuurlijk getest welk prinsesje het snelste is en goed oplet!
Laat alle prinsessen in een kring staan, met de handen op de rug. U staat in het midden en richt zich tot een prinsesje. U gooit de bal en het prinsesje moet deze vangen.. U kunt haar ook foppen, maar dan moet de prinses haar handen op de rug houden, doet ze dat niet dan is ze af. Zo wisselt u dit af met alle kinderen. U kunt het ballen gooien ook door de kinderen zelf laten doen als variatie! Diegene die overblijft wint een prinsessenprijsje!

Tijd om wat te snoepen:
Om even een pauze in te lassen presenteert u de kinderen een overheerlijke prinsessen (snoep) taart.

Draagtas Prinses/ Fee inkleuren:
De tekenaar van het paleis is ook al besmet met het virus! O,jee hoe moeten de prinsessentassen nu ingekleurd worden? Deel aan elk prinsesje een draagtas uit en geef per 3 kinderen een doosje textiel kleurstiften.
De kinderen mogen nu de afbeelding op de draagtas zo mooi mogelijk inkleuren. Daarna kunnen ze de tas een extra prinsessen- 'look' geven m.b.v. diamantenplaksteentjes. 
Om ervoor te zorgen dat de wasco van de textielkleurstiften niet van de tassen verdwijnt, moet deze eerst met een bakpapier gestreken worden met een strijkijzer. Houd deze 30 tot 40 seconden op de ingekleurde afbeelding zodat de wasco aan het textiel vast komt te zitten.

Wanneer u het verhaal helemaal officieel wilt maken, kunt u de koning steeds een oproep aan de prinsessen laten doen, middels een brief met gouden lint eraan. De koning voelt zich al een stuk beter en bedankt alle prinsessen voor hun hulp. Als aandenken krijgen de prinsessen een mooie oorkonde en een klein cadeautje van de zieke koning. Het kadootje is natuurlijk verpakt in een gouden papiertje en wordt mee naar huis genomen in de zelf versierde draagtas!

Armbandje Lief
€ 0,30 per stuk
Sleutelhanger Ponypaardje
€ 1,03 per stuk

Prinses Strass jurkje
€ 9,95 per stukMeld u aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen

ok
Reken eenvoudig en veilig af met iDeal
Like ons op facebook en maak gebruik van onze speciale aanbiedingen.
Vandaag voor 15.00 uur besteld, binnen 2 werkdagen in huis
Kinderfeest Slingers Kinderfeestjes Kinderfeest verjaardag Verjaardagsfeest Partijtje Kinderpartijtje Kinderverjaardag Tractatie Kinder Kado Kinder Cadeau Piratenfeest Kinderpartijtjes Kids feestartikelen Kinder feestartikelen Kinder Cadeautjes Presentjes Kinder kadootjes Kinder verjaardagsfeestje Verjaardagstraktaties Kinderfeestartikelen Kinder verjaardagsfeest Weggeef cadeautjes Versiering kinderfeest Verjaardagstraktatie Kinderfeestje decoratie Kinderfeest thuis test